La FIDE anuncia la primera Olimpiada on-line per a persones amb discapacitat

La FIDE (Federació Internacional d'Escacs), al costat de la seva Comissió per a la Discapacitat, va anunciar el passat 28 d'agost la celebració de la primera Olimpíada On-line per a persones amb discapacitat.

Llegeix més...
(0 ) 

El Problema de les 8 Dames

El problema va ser originalment proposat l'any 1848 pel jugador d'escacs Max Bezzel.

Llegeix més...
(0 ) 

El Joc del Cavall

Els escacs és un joc que millorarà de ben segur la teva imaginació, la concentració i t'ajudarà a resoldre problemes. El cavall és una peça diferent a les altres peces en la seva manera de moure's. És l'única peça que pot saltar per sobre de les altres.

Llegeix més...
(0 ) 

Crònica Final del I Circuit de Torneigs Online

Aquest dissabte 19 de setembre va finalitzar el I Circuit de Torneigs Online. Ha estat un Circuit de 7 torneigs entre els mesos de maig, juny, juliol i setembre.

Llegeix més...
(0 ) 

George Koltanowski (rècord mundial de partides a la cega)


El 20 de setembre de 1937 a Edimburg, George Koltanowski va establir el rècord mundial de partides a la cega. La seva exhibició simultània que va durar 13 hores va incloure 34 jocs - Koltanowski va guanyar 24 i va perdre 10.

Llegeix més...
(0 ) 

Ja hi som! L'escola ja és aquí de nou!

Ja hi som! Estem d'enhorabona, ja ha començat un nou curs escolar, avui dilluns més d'un milió cinc-cents mil alumnes comencen aquest curs. Des de EscaciMat els hi desitgem el millor a tots ells i elles, així com a tot el personal docent, personal directiu, personal de menjador i personal de neteja de cada centre. I no ens volem oblidar de desitjar el millor a totes les famílies!

Llegeix més...
(0 ) 

TORNADA A L'ESCOLA! CURS 2020-2021

Tots els que formem EscaciMat estem molt contents què aquest dilluns 14 de setembre, els nens i nenes tornin a les escoles d'una manera presencial. Després de la brusca interrupció del curs anterior, per culpa de la pandèmia de la Covid-19, és una bona notícia per a tots els infants, famílies i personal docent; aquesta tornada a les escoles.

Llegeix més...
(0 ) 

La partida inmortal: Anderssen vs Kieseritzky (1851)‎

La Partida Immortal va ser una partida informal d'escacs disputada entre Adolf Anderssen (blanques) i Lionel Kieseritzky (negres) a la ciutat de Londres el 21 de juny de 1851.

Llegeix més...
(0 ) 

La partida del Segle XX - Bobby Fischer

Jugada el 17 d'Octubre de 1956 a Nova York, en el torneig Rosenwal Memorial, la partida entre Donald Byrne contra un jove Bobby Fischer de només 13 anys, més enllà del seu enorme valor escaquístic i  de gran bellesa, va significar el definitiu senyal del naixement d'un mite del segle XX: Bobby Fischer deixava de ser una gran promesa dels escacs, per a iniciar el camí que el portaria a convertir-se en un dels més grans jugadors d'escacs de la història.

Llegeix més...
(0 ) 

La FIDE anuncia la represa del Torneig de Candidats al novembre

La Federació Internacional d'Escacs (FIDE) ha anunciat aquest dimarts que l'1 de novembre es reprendrà el Torneig de Candidats, que es disputava a Ekaterimburg (Rússia) i que va ser interromput a la fi de març degut a la pandèmia de la COVID-19.

Llegeix més...
(0 ) 

Carlsen i Kasparov jugaran de nou després de 16 anys

El Saint Louis Chess Club ha anunciat que organitzarà dos tornejos de gran tradició aquest setembre: el torneig Champions Showdown: Chess 9LX o 960 (de l'11 al 13 de setembre) i el Saint Louis Rapid & Blitz (del 15 al 19 de setembre).

Llegeix més...
(0 ) 

El Turc, creat l'any 1769

El Turc va ser una famosa estructura que es creu que era un autòmat que jugava a escacs. Va ser construït i revelat per Wolfgang von Kempelen (1734-1803) al 1769. Tenia la forma d'una cabina de fusta de 1.20 cm × 60 cm × 90 cm,
Llegeix més...
(0 ) 

Ultimes Noticies